Biblioteca Publică Orășenească „Petre Ștefănucă”  Ialoveni are un nou site web, unul cu multe caracteristici noi și un design mult mai curat, cu care biblioteca se poate descurca gratuit în loc să plătească pe altcineva.

Site-ul nou se află la bibliotecaialoveni.wordpress.com.

Screen Shot 2018-03-20 at 11.45.23 AM

Site-ul nou oferă numeroase servicii noi ale bibliotecii, cum ar fi cluburile sale de robotică și animație, și camera „Bebeteca” pentru copii și familii. El scoate în evidență un blog al bibliotecii care a existat anterior pe un site separat și a fost adesea trecut cu vederea. Screen Shot 2018-03-20 at 11.48.38 AMExistă, de asemenea, un calendar automat care listează evenimente viitoare. O hartă colorată oferă indicații de orientare.

Screen Shot 2018-03-20 at 11.47.23 AMExpoziția online a site-ului oferă o expunere video, fotografii și informații istorice despre etnoloful și folcloristul Petre Ștefăncă, nume care il poartă biblioteca. O secțiune multimedia afișează videoclipuri YouTube despre bibliotecă. O altă secțiune conține planurile de lucru anuale pentru principala bibliotecă și cele două filiale, filiala pentru copii „Spiridon Vangheli” și filiala „Nicolae Titulescu”.

Biblioteca a construit site-ul nou pe WordPress, care oferă șabloane gratuite și sisteme de operare în mai multe limbi, inclusiv în limba română. A folosit un șablon de design numit Rowling. Voluntarul Corpului Păcii David Jarmul, care a contribuit la dezvoltarea numeroaselor site-uri web din Statele Unite, a condus proiectul de redesign. Screen Shot 2018-03-20 at 11.49.37 AMA lucrat împreună cu directorul bibliotecii Valentina Plamadeala și Lidia Rusu, care vor actualiza și gestiona site-ul nou.

Screen Shot 2018-03-20 at 11.45.51 AMLa fel ca multe instituții moldovenești, biblioteca din Ialoveni se bazează foarte mult pe Facebook unde se plasează comunicările sale. Site-ul nou include link-uri proeminente către site-ul său Facebook și oferă automat ultimele postări din Facebook.

„Sperăm că site-ul nou ne va permite să deservim mai eficient populația din Ialoveni și să atragem noi utilizatori”, a relatat dna Valentina Plamadeala, „Îi încurajăm pe oameni să viziteze noul site și să vadă tot ce le oferă”.

Screen Shot 2018-03-20 at 11.46.41 AM

Reclame